Då kråonhästn djåol storbruta

Heina hende höstn -41. Mamma å a tannt Anna hadd båka tonnbröde en heil da ope bakostögon öte Axels. Morgan ätt sa mamma åt pappa: "Far dö nö å kör heim bröstjölja meda i låga frökosten. Pappa spänd för en Pålle-kråonhästn å så tåon än järnhjuls lastvagne vä flåkan.

"Få i fåle vä", sa a Essy, söstra mijn. Å hä feck a, å så bare å.

Ållt gick bra opp öte bakostögon. Hä var både baktråge och storstjölja full i tonnbrö som pappa ställd opa vagne.

Nö vare mötje dimma den där mårgan å en Pålle var skvätträdd å nalta råkali åsä. Bäst döm tjol neät väjen så flöuge opp en fogel, å hästn vart rädd å del att råka. Pappa fastne vä fåutn ine tömlöcka å foll. Å ännu värre sprant hästn.

Mamma å jeg såg åsit inne dimma, men vä hol vöre hä skramle där döm kom neät väjen.

Så feck vä sii vöre döm döko opp borte dimma. Hästn kond et tåga kurva ötan hä bar å rätt fram över landsvägsdijke. Flåkan å flecka och bröde flöug å.

Hästn han sprant raka vägen heim öte stålln.

Som tur var fåor ingen ill sä, men bårte tonnbröde vart den största bruut man sitt ina Noiböle.

GS