VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2018

Böle Hembygdsförening har lagt ännu ett verksamhetsår bakom sig och ber härmed att få
avlägga följande verksamhetsberättelse.

Styrelsen har under året bestått av följande personer:

Ordförande:      Kenneth Holmlund
Sekr:                    Birgitta Rönnbäck
Kassör:                Birgitta Wallin
Ledamot:          Emma Bogren Isaksson och Emma Hortlund
Supp:                   Leif Danielsson och Gerdh Nilsson
Revisorer:           Sigbritt Eriksson och Gun Öberg
Rev supp:          Ulrica Rönnbäck
Valbered:          Ingrid Holmlund och Elin Lindholm

Under verksamhetsåret som gått har vi haft sex styrelsemöten och som vanligt årsmöte.
Under hösten hade vi – nytt för i år Tacokväll, typ after work och en byaafton med Emmas band.
Julen firades in med julmys, tomtar, lucior sång och musik och fika.
Efter jul så hade vi pizzakväll i januari och byaafton med Rune Nordmarks band Focus i mars.
Speciellt tacon och pizzan drog mycket folk till Skogsgården.
Aktiviteten i skolans sporthall för barn har vi också haft. En aktivitet där det ges tillfälle till lek, pyssel och samvaro.
I vävstugan har vi under vinterhalvåret haft öppet måndagskvällar för den som velat träffa lite folk och kanske handarbeta eller väva en stund.
Vi har tecknat ett hyreskontrakt med Piteå kommun gällande väv-och bagarstugan. Till ett ordentligt subventionerat pris, 223 kr/ månad så hyr vi nu byggnaden och fortsätter med verksamhet som vanligt.
Bagarstugan är öppen och tillgänglig för bagare i hela kommunen.
Vävstugan är öppen för alla intresserade.
En uppfräschning av den inre miljön i Skogsgården pågår. Nya gardiner är uppsatta och diverse pynt är fräschat upp.
Uthyrningen rullar på, kanske i lite mindre skala än tidigare men lokalen nyttjas.
Under året så deltog vi i Långloppis tillsammans med de andra byarna i älvdalen samt några informella träffar med samma byar i Piteå byaforums regi.
Hemsidan är i gång - www.bolehembygdsforening.se - där finns mycket från Böleboken att läsa, gamla bilder från byn och gamla skolkort att titta på.
En facebook-grupp finns också där händelser i hembygdsgården läggs ut.
Vad beträffar styrelsens ekonomi så hänvisas till den ekonomiska rapporten.
Styrelsen tackar till slut alla som på ett eller annat sätt ställt upp i och för verksamheten i
Böle hembygdsförening.

Bölebyn den 10 mars 2019