Böle hembygdsförening Webbansvarig

Måndag 28 november, kl 19.00 i Skogsgården Böle

Föreställningen om Torgny Lindgren & Skräddar Molins berättelser

 

Välkommen till en helkväll med skådespelaren Gunnar Eklund.

 

Första akten är "Föreställningen om Torgny Lindgren" av Gunnar Eklund med en insprängd opublicerad berättelse av Torgny Lindgren. Andra akten är "Skräddar Molins berättelser" som består av tre noveller från Torgny Lindgrens bok "Merabs skönhet".

"Föreställningen om Torgny Lindgren"

En fullkomligt sann och oinskränkt lögnaktig berättelse om Torgny Lindgrens författarskap.

 

Jag hade tänkt att titeln på denna lilla berättarföreställning skulle vara "Sanningen om Torgny Lindgren", men så upptäckte jag en passage alldeles i slutet på Torgnys bok "Till sanningens lov" där en plastikkirurg ska förklara vad kristendomen betyder för honom. Så här säger han:

"Den är byggd av ett oändligt antal föreställningar, den ena galnare och orimligare än den andra, om man ser på dem en efter en hittar man ingenting att tro på. Men sammantagna ger de där föreställningarna en absolut sann bild av tillvaron."

Och då föll polletten ner… Naturligtvis ska denna lilla föreställning heta "Föreställningen om Torgny Lindgren".

Med hjälp av en opublicerad berättelse av Torgny samt några citat ur hans böcker samt en hel del eget hopkokat ljug ska jag under en timme försöka ge publiken ett flertal föreställningar om Torgny Lindgrens författarskap som till slut kanske bildar en sann bild av honom.

 

 

"Skräddar Molins berättelser"

Pjäsen hade sin premiär på Norrbottensteatern hösten 1989. Den består av tre noveller från Torgny Lindgrens bok "Merabs skönhet". "Skräddar Molins berättelser" blev en publik- och kritikersucce som överfördes till TV och sändes 1991.

 

Gunnar Eklund är frilansande skådespelare som bor i Umeå. Han har kommit att specialisera sig på Torgny Lindgrens texter och medverkat i många teaterföreställningar som bygger på dessa texter.

 

Biljettbokning:

Pris:100 kr (vi bjuder på gott fika)

sms:a eller ring: 070-2882636, 070-3304377

Välkommen till Skogsgården i Böle

Böle hembygdsförening i samarbete med Riksteatern Norrbotten

 

Böle Hembygdsförening

Lillmoravägen 11B

941 91 Piteå

070-5418857

bankgiro 5600-0128

bolehembygdsforening.se